T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SARUHANLI - Yılmaz- Şehit Mustafa Sonkaya Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi.

OKULUMUZUN TARİHÇESİ...

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

             Çevreden ve yaşlı bilirkişilerden edinilen bilgiye göre,1905 li yıllarda Yılmaz Mahallesi Yılmaz Köyü olarak geçiyordu.Şu anki caminin bulunduğu mevkide mahalle mektebi bulunmaktaymış.Orada köy İmamları tarafından Arap harfleriyle,o dönemdeki öğretim yapılıyormuş.
            Elimizdeki resmi kayıtlara göre de 1935 -1936 öğretim yılında ilk olarak Cumhuriyet dönemi İlkokulu açılarak eğitim ve öğretime başlamıştır.Açılan İlkokul binası,şu an eğitim öğretim gördüğümüz ilkokulumuzun bulunduğu yerde duvarları toprak kerpiçten o dönemin ihtayacına göre yapılmıştır.
            1963 yılında o yılların ihtiyaçlarına göre tek katlı okul binası yapılmış ve eğitim-öğretime açılmıştır.
             Okul çeşitli dönemlerde onarım görmüş,çatısı,elektrik tesisatı ve bunun yanında küçük onarım görmüştür.
             Okulumuzdan mezun olanların çoğu çeşitli meslek gruplarını seçerek,meslek alanlarında başarılı olmuşlardır.Öğrencilerimiz çevre ortaokullarına ve zanaat merkezlerine giderek mesleğe ilk adımlarını atmaktadırlar.Okul çevresinin tarımla uğraşması mezun öğrencilerimizin bir kısmını bu yöne kaydırmaktadır.
Okulumuza 1992 - 1993 öğretim yılında bir müdür yardımcısı kadrosu açılmış ve okulumuza bir müdür yardımcısı atanmıştır.
           Okulumuzdan 02.06.1978 yılında mezun olan 314 nolu Mustafa SONKAYA vatani görevini yaparken 03.06.1987 günü şehit olmuştur.Okulumuzun adıda YILMAZ ŞEHİT MUSTAFA SONKAYA İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK değiştirilmiştir.
            Okulumuzun 1963 yılında yapılan binası zamanla ihtiyaçları karşılayamadığı için 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında II.döneminde yeni binada yapılmış ve eğitim-öğretime burada devam edilmiştir.

            Kamuoyunda 4+4+4 eğitim reformu olarak bilinen 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 30 Mart 2012 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte Türkiye'nin eğitim sisteminde yapısal dönüşümler gerçekleşti.İlköğretim okulu  4+4+4 Eğitim reformuyla birlikte İlkokul ve Ortaokul olarak ayrılmış fakat bina yetersizliğinden dolayı aynı binmada eğitim öğretime devam etmekteyiz. 2014 Yılında 6 derslikli ek bina tamamlanmış ve İlkokulumuz yeni binada eğitim öğretime devam edecektir.


                                                                                                                                                                                                             11-10-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.10.2017 - Güncelleme: 27.02.2020 13:53 - Görüntülenme: 556
  Beğen | 14  kişi beğendi